MAKASLI PLATFORM KULLANMA TALİMATI

Çekilir tip makaslı platform nasıl kullanılır? Çalışanların can güvenliğini yakından ilgilendiren makaslı platformları çalıştırmadan önce hangi hazırlıklar yapmak gerekir? İş güvenliği açısından dikkat edilmesi gereken kurallar nelerdir?

ÇEKİLİR TİP MAKASLI PLATFORM KULLANMA TALİMATI:

  • Platformu çalışma mahalline uygun olarak yanaştırınız
  • Çalışma emniyetini alınız ve elektrik fişini takınız
  • İstinat ayaklarını yana doğru açınız
  • İstinat ayaklarını bastırarak platformu teraziye getiriniz
  • Sepet demonte ise monte ediniz
  • Kontağı açınız ve platforma çıkınız
  • İstem dışı hareketlerde “EMERGENCY STOP” butonuna basınız
  • Platformu yukarı butonuna basarak çalışma yüksekliğine getiriniz
  • İşiniz bitince aşağı butonuna basarak platformu indiriniz
  • Enerji kesilirse aşağıdaki acil indirme butonunu kullanınız
  • Platformu toplayınız ve fişi çekiniz.

MAKASLI PLATFORM BAKIMI VE KONTROLÜ

Satış amaçlı fabrikamızdan çıkan her hidrolik makaslı personel yükseltici platform, çıkış öncesi Kalite Kontrol testlerinden geçmektedir.

Eğer KALİTE KONTROL TESTLERİ sonucunda herhangi bir arıza veya olumsuzluk saptanırsa, arıza giderilmeden makaslı platformun fabrikamızdan çıkışı yapılmaz. Arıza giderilir ve makaslı platformlar KALİTE KONTROL TESTLERİNE tabi tutulurlar.

Türkiye’deki ölüm veya yaralanma ile sonuçlanan iş kazalarının büyük bir çoğunluğu yüksekten düşme şeklinde gerçekleşmektedir! Bunu engellemenin yolu düzenli bakım ve kontrollerin yapılmasıdır. Her makaslı platform, üretici firmanın uygun gördüğü periyotlarda bakıma tabi tutulmalıdır.
BOĞAZİÇİ PLATFORM üretimi olan hidrolik makaslı yükseltici platform periyodik bakımlara ek olarak yılda bir kez detaylı test işlemlerine tabi tutulmaktadır.

DOĞRU VE GÜVENLİ PERSONEL YÜKSELTİCİ PLATFORM KULLANIMI

BOĞAZİÇİ PLATFORM satışta veya kiralamada, makaslı personel yükseltici platform kullanıcılarına teorik ve pratik olarak kullanıcı eğitimi verir. Böylece müşterilerimize makineyi en güvenli şekilde kullanımını temin ettiğimiz gibi en etkili kullanım şekliyle de maksimum faydayı sağlar.

MAKASLI PLATFORM İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI

Makaslı platform kullanırken risk almayın, bir hayat kaybedebilirsiniz!
Siz müşterimizin ve çalışanlarınızın iş güvenliği en büyük önceliğimizdir. BOĞAZİÇİ PLATFORM MAKASLI PLATFORMLAR en yüksek uluslararası güvenlik standartlarını içeren hidrolik makaslı platform hizmeti vermekteyiz.

BOĞAZİÇİ PLATFORM MİSYONU müşterilerimizin makaslı personel yükseltici platformlar makinelerimizi kullanırken kendilerini güvende hissettirmektir.

MAKASLI PLATFORM KULLANIMINDA SORUMLULUĞU PAYLAŞMALIYIZ

Makaslı platformlarda çalışırken çalışan veya işveren, kendi işini yapan veya taşeron… çalışma kuralları herkes için ve yukarıdan düşme tehlikesi içeren her iş için:

  • Yüksekteki işin tamamının doğru bir şekilde planlandığından ve organize edildiğinden emin olun!

Önce yüksekte çalışmanın gerekli olup olmadığını kontrol edin. Eğer gerekliyse, yüksekten düşmemek için elinizden gelen bütün önlemleri alın. Olası tüm riskleri en başında dikkate alın ve işe ve çalışma yerine en uygun ekipmanı seçin. BOĞAZİÇİ PLATFORM her türlü ihtiyacınıza cevap vermek için hazır olacaktır.

  • Makaslı platformda çalışacak herkesin o işe ehil ve yetenekli olduğuna emin olun!

Makaslı platform kullanıcısının operatör eğitimi almış olduğuna emin olun. Makaslı platformlar operatör eğitimi sadece güvenli kullanımı değil, aynı zamanda verimliliği artırır ve maliyetlerinizi düşürür. BOĞAZİÇİ PLATFORM hidrolik makaslı personel yükseltici platform size güvenli ve etkili kullanımı sağlayacak bir operatör eğitimi vermek için hazır olacaktır.

  • Bütün olası risklerin ölçüldüğüne doğru ekipmanın seçildiğine ve kullanıldığına emin hidrolik makaslı platform özelliklerini kontrol edin.

İşinize en uygun ekipmanı seçtiğinize emin olmalısınız. BOĞAZİÇİ PLATFORM makaslı platform temsilcilerimiz size en uygun ekipmanı gerekirse yerinde inceleme yaparak önerecektir. Makaslı platformla çalışmaya başlamadan önce operatörünüzün güvenliğinin mutlaka kontrol edilmesi gerekmektedir. Operatörünüzün tam bir eğitim aldığına ve gerekli ekstra güvenlik önlemlerini aldığına emin olun. Unutmayın ki doğru kullanılmadığında en iyi ekipman bile kullanışsız olacaktır. Makaslı platformlar açık alanda kullanılırken rüzgar hızını mutlaka kontrol edin. Güvensiz hava koşullarında çalışmak tehlikelidir. Makaslı personel yükseltici platform kullanırken her zaman operatör el kitabında güvenli kullanım rüzgar hızını kontrol edin.

  • Makaslı platformla çalışacağınız zeminin sağlam olup olmadığından mutlaka EMİN OLUN ve GEREKLİ KONTROLLERİ YAPMALISINIZ!

Zemin şartlarını kontrol edin. Çalıştığınız zeminin durumu makinenizin performansında etkili değişiklikler yapar. Özellikle yağışlı havanın ardından zeminin platform kullanımına uygun olup olmadığını kontrol edin.

  • Kullandığınız makaslı platformların doğru kontrol ve bakımdan geçtiğine emin olun!

Hidrolik makaslı platformlar kullanırken günlük donanım bakım ve kontrolleri işinizin bir parçasıdır ve iş gücünüzü korunması açısından hayati bir önem taşır. BOĞAZİÇİ PLATFORM makaslı platformlar herhangi bir teknik sorun durumunda en hızlı şekilde müdahale edecektir. Lütfen bizi aramakta tereddüt etmeyiniz size hizmet vermekten mutluluk duyacağız.